Pozvánka na Danaj

08.09.2014 13:01

    V letošním roce si připomínáme již 55. výročí od založení místního souboru lidových písní a tanců Danaj, souboru, který se za dobu své existence stal neodmyslitelnou součástí folklorního života Strážnice.

     Při této příležitosti byla ve strážnickém městském muzeu připravena výstava, na které se mohou zájemci blíže seznámit s bohatou historií i současností tohoto tanečního souboru.

Se souborem spolupracoval vynikající choreograf Jan Loutchan, a doprovázela jej cimbálová muzika Slávka Volavého. Danaj se brzy zařadil mezi naše přední folklorní soubory. Během desítek let se v souboru vystřídalo velké množství účinkujících, obměňovali se vedoucí  i doprovázející cimbálové muziky, ale díky cílevědomému vedení, vyspělé choreografií a pečlivému nácviku soubor dodnes zůstává  vynikajícím reprezentantem Strážnice  na vystoupeních a  přehlídkách u nás i v zahraničí. 

   Přijďte si tedy do muzea připomenout slavnou historii souboru, pozastavit se na chvíli nad starými fotografiemi, kde můžete vyhledat své známé, kamarády, či snad dokonce sami sebe,  prohlédnout si krásu strážnického kroje či řadu ocenění z nejrůznějších přehlídek a vystoupení, kterých se soubor zúčastnil.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode