Obrazy Václava Jíchy

20.09.2019 07:51

Příští rok si připomeneme 70. výročí úmrtí učitele,  malíře a  ředitele Dívčí obecné školy ve Strážnici Václava Jíchy / 1874 – 1950 /.  Muzejní spolek by při této příležitosti rád uspořádal výstavu mapující uměleckou tvorbu i další aktivity tohoto malíře, jehož činnost byla po dlouhá léta spojená se Strážnicí.  Obracíme se proto na strážnickou veřejnost s prosbou na zapůjčení  obrazů Václava Jíchy. V případě, že se podaří získat dostatečné množství obrazů, tak by se výstava   mohla uskutečnit od poloviny ledna do konce března 2020.

Prosíme tedy majitele obrazů Václava Jíchy,  kteří by byli ochotni svůj obraz zapůjčit, aby kontaktovali nejpozději do konce měsíce října  městské muzeum – tel. 518 334 155.

V současné době bychom od Vás potřebovali pouze informaci o tom, zda byste mohli obraz/y/  zapůjčit  a případně rozměry obrazu,   abychom měli představu,  kolik obrazů by se podařilo získat. Obrazy by se v muzeu shromažďovaly od počátku ledna, výstava by proběhla od druhé poloviny ledna do konce března.

Výstavu je možno uskutečnit pouze v případě, že budeme mít k dispozici dostatečné množství obrazů.

Děkujeme všem za ochotu

Ivo Vratislavský

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode