Výstava Svět kostiček byla otevřena

01.07.2019 13:28

 

Rádi bychom pozvali všechny příznivce pestrobarevných kostiček na výstavu exponátů ze stavebnice Lego. Výstava „Svět kostiček®“. potrvá  do 29. září 2019 v prostorách Městského muzea Strážnice.

Náplní výstavy jsou  tematická expozice filmové tvorby, z níž se představují například tématika pohádek Ledové království nebo Odvážná Vaiana, ale také Lego Movie. Nechybí sběratelské minifigurky filmových, seriálových a pohádkových postav. Expozice je doplněna i o fondy z edice Lego City. Představuje se také modelová řada unikátních sběratelských exponátů, zapůjčených ze soukromých sbírkových fondů. Velkým lákadlem je i diorama středověkých vojenských a pirátských lodí, ostrůvků a pevností.

Pro děti je připraven plnohodnotně vybavený dětský koutek, ke stavění budou kostky Lego Classic – Basic. Návštěvníci si mohou také v pokladně výstavy zakoupit vybrané druhy nových stavebnic Lego za skvělé ceny. Výstava je zapůjčena od soukromého sběratele Ing. arch. Petra Šimra, Ph.d.

 

V podzemí muzea  je možno navštívit unikátní výstavu  - největší sbírku  štamprlí v České republice, kterou  do muzea zapůjčil Milan Hanák ze Strážnice.

 Od 1. června je opět otevřena i Bílá věž s vyhlídkou na město a můžete také navštívit synagogu s židovským hřbitovem.

 

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode