Výstava Svět kostiček již otevřena

08.06.2021 08:57

Rádi bychom pozvali všechny příznivce pestrobarevných kostiček do Městského muzea ve Strážnici na výstavu exponátů ze stavebnice Lego®.  Výstava je otevřena od  6. června a potrvá do 15. října. Výstavu nám do muzea zapůjčil Ing. Petr Šimr z Prahy.

Náplní výstavy s názvem  „Svět kostiček®“ je ucelená expozice  ve které jsou   ke shlédnutí ediční témata např. Elfí hrady, wikingové, letadla či vlakové soupravy.  Pro příznivce techničtějších kostek bude v expozici také výběr modelů Lego Technic a Lego speciality, včetně modelové řady unikátních sběratelských exponátů. Pro děti je připraven plnohodnotně vybavený dětský koutek.  Ke stavění jsou kostky Lego Classic – Basic. Návštěvníci si mohou také v pokladně výstavy zakoupit vybrané druhy nových stavebnic Lego za skvělé ceny.

 

Bílá věž a synagoga

Od června do září můžete opět navštívit i jednu  z dominant města -  Bílou věž s prohlídkou jejího interiéru a krásným výhledem na město. Pro návštěvníky je   otevřena i místní synagoga s expozicí věnovanou historii židovského obyvatelstva a volnou prohlídkou židovského hřbitova.

Při návštěvě jakéhokoliv objektu spadajícího pod správu  místního Muzejního a vlastivědného spolku obdržíte vstupenku s pamětním razítkem. Po předložení této vstupenky máte vstup do dalších dvou objektů se slevou. 

 

  

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode